Tuesday, November 18, 2008

Μαζικές απολύσεις από την Wolseley

Μαζικές απολύσεις από την Wolseley

Την περικοπή 2.300 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε σήμερα η Wolseley Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής υδραυλικού εξοπλισμού στον κόσμο, κυρίως στη Βρετανία, εξαιτίας της επιβράδυνσης στον κατασκευαστικό τομέα και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Από τις περικοπές θα εξοικονομηθούν 103 εκατ. λίρες και εφάπαξ χρεώσεις 45 εκατ. λιρών, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία.

Ήδη από τον Ιούλιο η Wolseley έχει προβεί σε 5.000 απολύσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κυρίως στη θυγατρική της Stock Building Supply στις ΗΠΑ, μετά από καταγραφή ζημιών εξαιτίας της χειρότερης υποχώρησης στη χώρα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Υπό τις έκτακτες αυτές συνθήκες, βασική προτεραιότητα είναι οι περικοπές κόστους και η ενίσχυση των ταμειακών ροών προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζών», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας Τσιπ Χόρνσμπι.

Τον Ιούλιο η Wolseley ανακοίνωσε ότι δεν θα προβεί σε διανομή ετήσιων μερισμάτων προκειμένου να πληροί τις απαιτήσεις των τραπεζικών δανείων. Τον προηγούμενο χρόνο, ο Χόρνσμπι προχώρησε στην πώληση ακίνητης περιουσίας, εργοστασίων και εξοπλισμού συνολικής αξίας 84 εκατ. λίρες.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |