Tuesday, November 18, 2008

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό ο δείκτης στεγαστικής εμπιστοσύνης

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό ο δείκτης στεγαστικής εμπιστοσύνης

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η στεγαστική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας ότι η εντεινόμενη πιστωτική κρίση αποτρέπει τους πιαθνούς αγοραστές νέων κατοικιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (National Association of Realtors)ο δείκτης στεγαστικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 9 μονάδες, από 14 μονάδες τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν η καταναλωτική εμπιστοσύνη να παραμείνει αμετάβλητη στις 14 μονάδες.

Οι τράπεζες είναι απρόθυμες να προσφέρουν δάνεια, καθώς οι κατασχέσεις και οι καθυστερήσεις πληρωμών συνεχώς αυξάνονται, εντείνοντας έτσι τις ανησυχίες ότι η ύφεση στην αγορά κατοικίας θα συνεχιστεί και για τον επόμενο χρόνο. Ο συνολικός αριθμός κατοικιών που είναι προς πώληση έχει ανέλθει σε ιστορικό υψηλό, καταφέροντας ένα σημαντικό πλήγμα στα κέρδη των κατασκευαστών.

Συνεχίζουν να ''κατρακυλούν'' οι τιμές κατοικιών

Νέα κάμψη σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ενώ παράλληλα σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκονται και οι κατασχέσεις.

Η μέση τιμή της αμερικανικής κατοικίας βρέθηκε κατά 9% χαμηλότερα στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι πωλήσεις ιδιοκτησιών με ενυπόθηκα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται κανονικά ανήλθαν στο ένα τρίτο του συνόλου των συναλλαγών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών

Η σημαντικότερη πτώση καταγράφηκε στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν σε 120 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, αυξήθηκαν σε 28 και παρέμειναν αμετάβλητες σε τέσσερις

REPORTER.GR

No comments:

Share |