Tuesday, November 18, 2008

Πτώση της κερδοφορίας της Home Depot

Πτώση της κερδοφορίας της Home Depot


Η Home Depot Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών ειδών οικιακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε πτώση των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο, μετά από την υποχώρηση της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ η οποία έπληξε τη ζήτηση για οικιακά είδη.

Μείωση των πωλήσεων κατά 8% αναμένει σύμφωνα με δήλωσή της η εταιρεία για το έτος που λήγει την 1η Φεβρουαρίου, ποσοστό το οποίο υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις της για 5%. Σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, επιβεβαίωσε τις αρχικές της προσδοκίες για υποχώρηση της τάξης του 24%, προ ορισμένων εξόδων.

Τα καθαρά έσοδα έχουν διαμορφωθεί στα επίπεδα των 756 εκατ. δολαρίων, ή 45 σεντ ανά μετοχή, από 1,09 δισ. δολάρια, ή 60 σεντ, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Home Depot. Πτώση κατέγραψαν και οι πωλήσεις σε 17,8 δισ. δολάρια από 19 δισ. δολάρια το περασμένο έτος. Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο ρυθμός αύξησης των καταναλωτικών δαπανών επιβραδύνεται, καθώς οι αξίες των κατοικιών πέφτουν και τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται κατακόρυφα, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να αναβάλλουν τα σχέδιά τους για ανακαίνιση σαλονιού και αλλαγή ντουλαπιών. Η εταιρεία Lowe's Cos., ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Home Depot, ανακοίνωσε χθες μείωση των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο κατά 24% και αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |