Tuesday, November 18, 2008

Carrefour: Με στέλεχος της Nestle αντικαθιστά τον CEO

Carrefour: Με στέλεχος της Nestle αντικαθιστά τον CEO


ΣΤΗΝ αντικατάσταση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Χοσέ Λουί Ντουράν, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Ευρώπης, Carrefour SA, με τον διευθυντή της Nestle SΑ, Λαρς Ολοφσον.

Ο Ολοφσον, επικεφαλής και αντιπρόεδρος των σκελών στρατηγικής της Nestle, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η γαλλική εταιρεία. Ο Ντουράν που εργάζεται 18 χρόνια στην Carrefour θα διατηρήσει τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τον Ιούλιο οι μέτοχοι της Carrefour απομάκρυναν τον Ντουράν από το διοικητικό συμβούλιο και τοποθέτησαν τρεις διευθυντές που ορίστηκαν από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας, την Bernard Arnault και την Colony Capital LLC. Οι δύο εταιρείες που επιδιώκουν μεγαλύτερο έλεγχο στην Carrefour, απέκτησαν θέση στο 12μελές διοικητικό συμβούλιο μετά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της Carrefour στο Παρίσι.

Ο Ολοφσον επί 32 χρόνια με τη Nestle, είχε διάφορες θέσεις στην εταιρεία, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική εταιρεία στο Web site της. Το 2001 έγινε επικεφαλής του ευρωπαϊκού σκέλους.

Οι μετοχές της Carrefour έχουν υποχωρήσει φέτος 44%, έναντι πτώσης 40% του Bloomberg Europe Food Retailers Index.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |