Wednesday, November 12, 2008

To Σχέδιο Πόλσον προβλέπει μέχρι και... αγορά αυτοκινήτων!

To Σχέδιο Πόλσον προβλέπει μέχρι και... αγορά αυτοκινήτων!

Τη διαφοροποίηση του σχεδίου του προγράμματος για την αγορά προβληματικών ενυπόθηκων δανείων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Henry Paulson. Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να «παγώσει» το πρόγραμμα, το οποίο αποτελούσε μέρος του ευρύτερου σχεδίου διάσωσης ύψους 700 δις. δολαρίων που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο.
Το Υπουργείο αποφάσισε να δοθεί κεφάλαιο για την απευθείας ενίσχυση των κεφαλαίων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μέσω της αγοράς προνομιούχων μετοχών. Ακόμη, ορισμένα από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των αγορών των πιστωτικών καρτών, των εταιριών χρηματοδότησης δανείων για την αγορά αυτοκινήτων και φοιτητικών δανείων.

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος και σε εταιρίες εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως σημείωσε ο Πόλσον, ο οποίος εν αποκάλυψε το ύψος τυχόν τέτοιας βοήθεια, σημείωσε όμως ότι θα είναι σημαντικό.

Τέλος, ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και σημείωσε ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στις κεφαλαιαγορές. Παρόλα αυτά όμως δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο παραμένει εύθραυστη και θα έπρεπε να εστιάσουμε στην ανάκαμψη και την επανόρθωσή του.

REPORTER.GR

No comments:

Share |