Wednesday, November 12, 2008

Hypo Real Estate: Πρόβλεψη για ζημίες προ φόρων 3,1 δισ. ευρώ

Hypo Real Estate: Πρόβλεψη για ζημίες προ φόρων 3,1 δισ. ευρώ


ΠΡΟΒΛΕΨΗ για ζημίες προ φόρων ύψους 3,1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Hypo Real Estate Holding AG, η τράπεζα που έλαβε 50 δισ. ευρώ (63 δισ. δολ.) τον μήνα που πέρασε ως εγγύηση για συνέχιση της λειτουργίας της.

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι περιμένει και άλλες αρνητικές επιδράσεις στα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο και το 2009.

Οι προ φόρων ζημίες υπερέβησαν τις προβλέψεις των 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα από το Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτές θα διαμορφωθούν στα 2,39 δισ. ευρώ. H Hypo Real Estate, που εδρεύει το Μόναχο, αναγκάστηκε να ζητήσει στις 5 Οκτωβρίου οικονομική βοήθεια, τη μεγαλύτερη στη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εταιρεία που θα ανακοίνωνε τα αποτελέσματα τριμήνου στις 12 Νοεμβρίου πριν από το άνοιγμα των αγορών στη Γερμανία, είπε ότι θα τα ανακοινώσει στις 17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές κατά πάσα πιθανότητα η τράπεζα είχε καθαρές ζημίες 2,35 δισ. ευρώ, τις πρώτες ζημίες στην ιστορία της. Πέρυσι η τράπεζα είχε ανακοινώσει κέρδη 256 εκατ. ευρώ.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |