Wednesday, November 12, 2008

«Ψαλιδίζει» τις εκτιμήσεις της για το 2008 και η Best Buy

«Ψαλιδίζει» τις εκτιμήσεις της για το 2008 και η Best Buy

Και η Best Buy έρχεται να προστεθεί σήμερα στη λίστα των εταιριών που «ψαλιδίζουν» τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά τους αποτελέσματα, εν μέσω της αναταραχής στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, της οικονομικής επιβράδυνσης και της συνακόλουθης μείωσης των καταναλωτικών δαπανών.
Η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ «κόβει¨τις εκτιμήσεις της για τη χρήση 2008 και αναμένει τα καθαρά κέρδη να διαμορφωθούν στα 2,80 με 2,90 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα στα 43,7 με 45,5 δις. δολάρια.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα που έχουν τουλάχιστον 14 μήνες λειτουργίας θα σημειώσουν κάμψη που ενδέχεται να φτάσει και το 15% κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Να σημειωθεί ότι η Circuit City Stores, η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Best Buy κατέθεσε τη Δευτέρα αίτηση για πτώχευση. «Στα 42 χρόνια που ασχολούμαστε με το λιανικό εμπόριο, δεν έχουμε ξαναζήσει τόσο δύσκολες εποχές για την κατανάλωση. Οι άνθρωποι κάνουν δραματικές αλλαγές στο τι ξοδεύουν και δυστυχώς δεν είμαστε προστατευμένοι απέναντι σε αυτό», επισημαίνει ο πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της Best Buy, Brian Dunn.

REPORTER.GR

No comments:

Share |