Friday, November 14, 2008

Μείωση βασικού επιτοκίου από Marfin

Μείωση βασικού επιτοκίου από Marfin


Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου από 5,25% σε 5% με ισχύ από τις 17 Νοεμβρίου 2008 ανακοίνωσε η Marfin Popular.

Η μεταβολή αυτή επηρεάζει τα επιτόκια χορηγήσεων των τρεχούμενων λογαριασμών που είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της τράπεζας και τα επιτόκια χορηγήσεων των δανείων, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί μετά την 1/1/2008 και είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της τράπεζας.

Η μεταβολή του επιτοκίου δεν επηρεάζει τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί πριν την 1/1/2008. Το επιτόκιο των δανείων αυτών θα παραμείνει συνδεδεμένο με το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ (repo rate). Ακόμη, η μεταβολή του επιτοκίου δεν επηρεάζει τις χορηγήσεις οι οποίες δεν είναι συνδεδεμένες με το βασικό επιτόκιο της τράπεζας, όπως χορηγήσεις που φέρουν σταθερό επιτόκιο και χορηγήσεις που φέρουν κυμαινόμενο επιτόκιο με επιτόκιο αναφοράς Euribor, Libor ή άλλο.

Τα επιτόκια των υφιστάμενων καταθετικών προϊόντων παραμένουν ως έχουν. Η μεταβολή αυτή επηρεάζει, επίσης, τις διευκολύνσεις που προσφέρονται μέσω της θυγατρικής του ομίλου, Laiki Factors Ltd.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MPB προχώρησε τον Απρίλιο σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 45 μονάδες βάσης σε μια προσπάθεια συντήρησης των επιτοκιακών περιθωρίων της λόγω του έντονου ανταγωνισμού για την προσέλκυση νέων καταθέσεων.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |