Friday, November 14, 2008

Στο 6,6% οι εβδομαδιαίες απώλειες του αργού- Στα 57 δολ

Στο 6,6% οι εβδομαδιαίες απώλειες του αργού- Στα 57 δολ

Με πτώση έκλεισε και πάλι το αργό, καθώς ακολούθησε την πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, την ίδια ώρα που στο προσκήνιο επικράτησαν οι ανησυχίες για μείωση της ζήτησης καυσίμων, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, η οικονομία της Ευρωζώνης έχει εισέλθει σε ύφεση, ενώ οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έχουν βουλιάξει σε ιστορικό χαμηλό, υποδεικνύοντας ότι η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας βαθαίνει. Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση μηνός Δεκεμβρίου κινήθηκε πτωτικά κατά 2,1% στα 57,04 δολάρια το βαρέλι.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 61% χαμηλότερες σε σχέση με το ρεκόρ των 147,27 δολαρίων του Ιουλίου, και 6,6% χαμηλότερες σε επίπεδο εβδομάδας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Επίσης, το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινήθηκε πτωτικά κατά 3,5% στα 54,30 δολάρια το βαρέλι.

«Βαρίδι» στη σημερινή συνεδρίαση στάθηκε και η ανακοίνωση τηςChina Petroleum, ή αλλιώς Sinopec, ότι θα προωθήσει στην αγορά επιπλέον 3,65 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ξεκινώντας μέσα στον μήνα, από την εκμετάλλευση νέων πηγών.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το 55% των αναλυτών αναμένουν περεταίρω πτώση των τιμών μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ενώ μόλις το 35% αναμένει ανοδο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |