Friday, November 7, 2008

Οριακή ανοδος σήμερα για το αργό- Στο 10% οι εβδομαδιαίες απώλειες

Οριακή ανοδος σήμερα για το αργό- Στο 10% οι εβδομαδιαίες απώλειες

Κοντά στα 62 δολάρια βρίσκεται και πάλι το αργό, καθώς εικάζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει εκ νέου το επιτόκιο του δολαρίου, σε μια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ανεργία, θα εξακολουθήσει επί μακρόν να βρίσκεται σε κρίση.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Δεκεμβρίου ενισχύθηκεκατά 0,44% στα 61,04 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό σημείωσε απώλειες της τάξεως του 10%, αφού τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις υποχώρησε κατά 14% .

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κατέγραψε πτώση 0,58%, στα 56,87 δολάρια το βαρέλι.

Επιπλέον, σημαντική επίδραση στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος έναντι του αργού είχαν και οι εκτιμήσεις ότι στην επόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ, στις 17 Δεκεμβρίου, οι χώρες μέλη θα αποφασίσουν νέα μείωση της παραγωγής. Οι εκτιμήσεις αυτές προστέθηκαν στην ανακοίνωση των χωρών μελών ότι έχουν αρχίσει να υλοποιούν την απόφαση του Οργανισμού της 24 Οκτωβρίου για μείωση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκαλώντας ανησυχίες για την προμήθεια της αγοράς.

REPORTER.GR

No comments:

Share |