Friday, November 7, 2008

ΗΠΑ: Αίτημα οικονομικής βοήθειας 50 δισ. δολ. από τις αυτοκινητοβιομηχανίες

ΗΠΑ: Αίτημα οικονομικής βοήθειας 50 δισ. δολ. από τις αυτοκινητοβιομηχανίες


Οικονομική βοήθεια ύψους 50 δισ. δολ. αναζητούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας για να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και στη σχεδόν μηδενική ζήτηση καινουργών αυτοκινήτων.

Ο Ρικ Ουάγκονερ της General Motors ο Άλαν Μιούλαλι της Fordτ και ο Μπομπ Ναρντέλι της Chrysler ήταν κατηφείς όταν εθεάθησαν στους άδειους διαδρόμους του Kογκρέσου, όπου συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι και τον ηγέτη της Γερουσίας, Χάρι Ρέιντ.

Τα τρία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν βοηθητικούς ανελκυστήρες και έφυγαν από τις πίσω σκάλες για να αποφύγουν τους δημοσιογράφους, στους οποίους, όταν τους εντόπισαν, απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι η συνάντηση με τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας έγινε με στόχο «την προστασία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων και τη διασφάλιση των συμφερόντων των Αμερικανών φορολογουμένων». Διαβεβαίωσε δε, ότι τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και η κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της βιομηχανίας.

Τα στελέχη των «Τριών Μεγάλων» της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν τις επαφές στο Κογκρέσο λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της General Motors και της Ford για το τρίτο τρίμηνο, που αναμένεται ότι θα είναι απογοητευτικά, αφού οι εταιρείες έχουν σημαντικές απώλειες κερδών και αναγκάζονται να λάβουν μέτρα για τη μείωση του κόστους.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 32% τον Οκτώβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |