Friday, November 7, 2008

Αποκλείει νέα προσφορά για Yahoo η Microsoft

Αποκλείει νέα προσφορά για Yahoo η Microsoft

Η Microsoft «έχει προχωρήσει παρακάτω» και δεν ενδιαφέρεται πλέον να καταθέσει νέα προσφορά για τη Yahoo, υποστήριξε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Στιβ Μπάλμερ, μιλώντας σε συνέδριο στο Σύδνεϋ.

Παρόλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνιών συνεργασίας με τη Yahoo.

«Δεν ενδιαφερόμαστε να γυρίσουμε πίσω και να επανεξετάσουμε μια εξαγορά», τόνισε ο Μπάλμερ, στον απόηχο των δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου της διαδικτυακής εταιρείας, Τζέρι Γιανγκ, σύμφωνα με τον οποίο η Yahoo είναι ανοιχτή πλέον σε μια πώλησή της.

«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άλλες ευκαιρίες για κάποιου είδους συνεργασία», πρόσθεσε ο Μπάλμερ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Γιανγκ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι «ανοιχτός σε όλα», μετά την αποχώρηση της Google από την προτεινόμενη συμφωνία στον τομέα της διαφήμισης, πυροδοτώντας φήμες ότι η Microsoft πιθανόν να καταθέσει νέα προσφορά για ολόκληρη ή μέρος της Yahoo. Οι μετοχές της τελευταίας ενισχύθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη έως και 7%.

«Με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα έλεγα ότι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Microsoft είναι να εξαγοράσει τη Yahoo», ανέφερε ο Γιανγκ την περασμένη Τετάρτη.


REPORTER.GR

No comments:

Share |