Friday, November 7, 2008

ABC Learning: Χρέη 762 εκατ. δολ. Αυστραλίας στις τράπεζες

ABC Learning: Χρέη 762 εκατ. δολ. Αυστραλίας στις τράπεζες


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ των τραπεζών περιήλθε η ABC Learning Centres Ltd., καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση ώθησε στην αύξηση των τόκων που χρωστά στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας ύψους 762 εκατ. δολ. Αυστραλίας (507 εκατ. δολ. ΗΠΑ).

Η Commonwealth Bank of Australia, η μεγαλύτερη δανείστρια κατόπιν υποθήκης της χώρας, είπε σήμερα ότι δάνεισε στην ABC 240 εκατ. δολ., μαζί με την National Australia Bank Ltd., την Australia & New Zealand Banking Group Ltd. και την Westpac Banking Corp.

Η ΑBC Learning, που προσέχει ένα στα τρία παιδιά στην Αυστραλία ημερησίως στα 1.100 κέντρα της, είναι η δεύτερη εταιρεία – μετά την Allco Finance Group – που ετέθη υπό τον έλεγχο τραπεζών αυτήν την εβδομάδα. Σήμερα η κυβέρνηση της χώρας υποσχέθηκε να διαθέσει έως 22 δισ. δολ. Αυστραλίας προκειμένου η εταιρεία να λειτουργήσει έως τα τέλη του έτους, λέγοντας ότι περίπου το 40% των κέντρων είναι ζημιογόνο.

Εως και τις 30 Ιουνίου του 2007 το συνολικό χρέος της ABC Learning ήταν 2,2 δισ. δολ. Αυστραλίας από 111 εκατ. δολ. στα τέλη της χρήσης του 2004. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ετήσια κέρδη για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2008.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |