Friday, November 7, 2008

Η κρίση κοστίζει €800 δισ. στην Ε.Ε.

Η κρίση κοστίζει €800 δισ. στην Ε.Ε.


Η χρηματοπιστωτική κρίση θα κοστίσει στις χώρες της Ε.Ε. περίπου 800 δισ. ευρώ σύμφωνα με υπολογισμούς της προεδρεύουσας Γαλλίας. O Νικολά Σαρκοζί φέρεται να αποκάλυψε τα στοιχεία αυτά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνοντας την ανάγκη για μία ειδική Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν κάλεσε τη Γερμανία να καταθέσει περισσότερα στοιχεία για την κεφαλαιακή ένεση προς την Commerzbank ενώ εξέφρασε ανησυχία για πτυχές του αυστριακού σχεδίου στήριξης του τραπεζικού τομέα, ύψους 100 δισ. ευρώ. Η αρμόδια επίτροπος, Νέλι Κρους, δήλωσε ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομίας.

Η Βρετανία την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 800 εκατ. στερλίνες για την αποζημίωση καταθετών, που έχασαν τα χρήματά τους εξαιτίας της κατάρρευσης της ισλανδικής Icesave. Το ποσό των 3 δισ. δολαρίων θα διοχετεύσει στις τράπεζες της χώρας η κυβέρνηση της Ουγγαρίας για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα και στη Μέση Ανατολή.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |