Friday, October 3, 2008

Μπλόκο στη συμφωνία Wells Fargo- Wachovia από τη Citigroup- Επιφυλακτική και η Fed

Μπλόκο στη συμφωνία Wells Fargo- Wachovia από τη Citigroup- Επιφυλακτική και η Fed

Η Citigroup επιχειρεί να μπλοκάρει το deal Wachovia- Wells Fargo που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, ισχυριζόμενη ότι υπάρχει συμφωνία αποκλειστικότητας με την τράπεζα.
Η Citigroup ισχυρίζεται ότι η συμφωνία παραβιάζει όρους συμφωνίας αποκλειστικότητας με τη Wachovia και ζητά την ανάκλησή της.

Επίσης, η Fed εξέδωσε επιφυλακτική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμη προβεί στον απαραίτητο έλεγχο της πρότασης και των ζητημάτων που ανακύπτουν. Αντιθέτως, σημειώνει η κεντρική τράπεζα, η πρόταση της Citigroup έχει ελεγχθεί ενδελεχώς από τις ρυθμιστικές αρχές.

«Οι ρυθμιστικές αρχές θα συνεργαστούν με τα εμπλεκόμενα μέρη, gia να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα που θα διασφαλίζει τους πιστωτές της Wachovia, περιλαμβανόμενων των καταθετών -ασφαλισμένων και μη- και θα προωθεί τη σταθερότητα των αγορών», υπογραμμίζει η Fed.

Νωρίτερα σήμερα οι Wachovia και Wells Fargo ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγχωνευτούν σε μια προσπάθεια να "θωρακιστούν'' από την παγκόσμια πιστωτική κρίση. Η αξίασ της συμφωνίας ανέρχεται σε 15 δισ. δολάρια. Η Wells Fargo ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 0,1991 κοινές μετοχές της για κάθε μία κοινή μετοχή της Wachovia.

Βάσει της τιμής στην οποία έκλεισε χθες η μετοχή της Wells Fargo, στα 35,16 δολάρια, η αξία της συναλλαγής διαμορφώνεται στα 7 δολάρια για κάθε μετοχή της Wachovia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας η Citigroup εξαγόρασε μεγάλο μέρος του ενεργητικού της Wachovia, μετά και την «κατρακύλα» της μετοχής της τελευταίας. Τις ισχυρές απώλειες είχε προκαλέσει η φημολογία για σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |