Friday, October 3, 2008

UBS: Προς περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας

UBS: Προς περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας


Σε περικοπές επιπλέον 2.000 θέσεων εργασίας στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής και σε επανατοποθέτηση της εν λόγω μονάδας, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, σχεδιάζει να προχωρήσει η UBS

Όπως αναφέρει η χειρότερα πληγείσα από την πιστωτική κρίση ευρωπαϊκή τράπεζα σε σημερινή ανακοίνωσή της, οι περικοπές φέρουν το σύνολο των απολύσεων που έχουν ανακοινωθεί στη μονάδα από το τρίτο τρίμηνο του 2007 σε περίπου 6.000. σύμφωνα με τη UBS, μέχρι το τέλος του έτους, η επενδυτική της τράπεζα θα απασχολεί γύρω στους 17.000 υπαλλήλους.

«Η εν εξελίξει κρίση στις χρηματοοικονομικές αγορές και η δραματικά διαφοροποιημένη δυναμική της βιομηχανίας μας υποχρεώνει να επανακαθορίσουμε τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο Γιέρκερ Γιόχανσον, επικεφαλής της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής.

Όπως πρόσθεσε, «αν και οι προοπτικές για τα έσοδα είναι αβέβαιες, τα μέτρα αυτά θα μας επιτρέψουν να επικεντρωθούμε στα ατού μας, να μειώσουμε τις δαπάνες μας σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο και να τοποθετήσουμε τις βασικές δραστηριότητές μας».

Η UBS ανακοίνωσε επίσης ότι, πέραν της αγοράς πολύτιμων μετάλλων, αποχωρεί και από την αγορά εμπορευμάτων, ενώ σχεδιάζει να μειώσει τις δραστηριότητές της στο real estate και τις τιτλοποιήσεις (securitization).


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |