Friday, October 3, 2008

Συγχωνεύονται Wells Fargo – Wachovia

Συγχωνεύονται Wells Fargo – Wachovia



Σε συγχώνευση αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αμερικανικές τράπεζες Wells Fargo και Wachovia, εν μέσω της πρωτοφανούς χρηματοοικονομικής κρίσης, σε μια συμφωνία η αξία της οποίας ανέρχεται στα 15 δισ. δολάρια.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Wells Fargo αναφέρει ότι θα καταβάλει 0,1991 κοινές μετοχές της για κάθε μία κοινή μετοχή της Wachovia.

Βάσει της τιμής στην οποία έκλεισε χθες η μετοχή της Wells Fargo, στα 35,16 δολάρια, η αξία της συναλλαγής διαμορφώνεται στα επτά δολάρια για κάθε μετοχή της Wachovia.

Σημειώνεται ότι η Wachovia έχασε αυτή την εβδομάδα την ανεξαρτησία της, με την Citigroup να αποκτά το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της. Ύστερα από σύντομες διαπραγματεύσεις, η τελευταία συμφώνησε να εξαγοράσει τις τραπεζικές δραστηριότητες της Wachovia, η οποία είχε δει τις τελευταίες ημέρες τη χρηματιστηριακή της αξία να βυθίζεται εν μέσω πληροφοριών ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), η Citi θα αποκτήσει «το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού και του παθητικού της Wachovia», ενώ θα απορροφήσει έως και 42 δισ. δολάρια ζημιών. Τις υπόλοιπες ζημίες θα αναλάβει η FDIC.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |