Thursday, October 30, 2008

Σύσταση Ιδρύματος Marfin

Σύσταση Ιδρύματος Marfin


Ανακοινώθηκε χθες η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με τον τίτλο «Ίδρυμα Marfin» ή «Marfin Foundation». Η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου από τη Marfin Investment Group (MIG), τη Marfin Popular Bank (MPB) και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ίδρυμα Marfin θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της ήδη πολύπλευρης κοινωνικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας του Ομίλου που επεκτείνεται σε πολλούς τομείς με έμφαση την αρωγή σε ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τους νέους, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βοήθεια σε πυρόπληκτους και την προστασία δασών.

Σύμφωνα με το καταστατικό που έχει εγκριθεί, σκοπός του Ιδρύματος είναι:

α) Η χρηματοδότηση, η συμμετοχή και η στήριξη κοινωφελών έργων πρωτοβουλιών και προσπαθειών στους τομείς της υγείας, της επιστήμης, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος και η ενίσχυση, υλική και ηθική, της πνευματικής, πολιτιστικής, επιστημονικής και κοινωνικής πρωτοβουλίας.

β) Η χρηματοδότηση, η συμμετοχή και η στήριξη πάσης φύσεως έργων, πρωτοβουλιών και προσπαθειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναφέρονται στη συμπαράσταση και ενίσχυση, οικονομική και μη, ατόμων με περιορισμένους πόρους, με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων σε αυτά υπηρεσιών υγείας, την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξή τους.

Το Ίδρυμα Marfin (Marfin Foundation) καταρτίζει προγράμματα και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στους σκοπούς που εξυπηρετεί. Μεταξύ των πρωτοβουλιών αυτών περιλαμβάνονται:

Μαραθώνιος Αγάπης για τα παιδιά 2008: Μια επιτυχημένη δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Marfin Egnatia Bank και συνδυάζει την εθελοντική δράση των υπαλλήλων της τράπεζας με τη διάθεση προσφοράς των πελατών της. Χάρη στην πρωτοβουλία αυτή που εφέτος θα πραγματοποιηθεί το δίμηνο Δεκεμβρίου 2008 – Ιανουαρίου 2009, ενισχύονται δεκάδες φορείς περίθαλψης και εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και οικογένειες που δεν διαθέτουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν.

SHOPE: Διαβάζεται ως κατάστημα αλλά και ελπίδα. Mια μεγάλη αποθήκη στην οποία εργαζόμενοι στην τράπεζα αλλά και τις άλλες εταιρείες που ανήκουν στην MIG, προσφέρουν ρούχα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα προϊόντα. Τα υλικά αυτά ελέγχονται και προσφέρονται σε φορείς και οικογένειες που τα χρειάζονται.

Οι πόροι του Ιδρύματος παρέχονται κυρίως από προσφορές των ιδρυτικών μελών του. Η Marfin Investment Group (MIG) και η Marfin Popular Bank έχουν δεσμευτεί να καταβάλλουν από €10 εκ. η κάθε εταιρεία. Ήδη οι κοινωνικές δράσεις των δύο εταιρειών τον τελευταίο χρόνο, μόνον στην Ελλάδα, έχουν απορροφήσει πάνω από €2,5 εκ. Επίσης οι πόροι του ιδρύματος ενισχύονται και από εισφορές των μεγάλων μετόχων.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |