Thursday, October 30, 2008

Ζημίες 397 εκατ. δολ. για τη Motorola

Ζημίες 397 εκατ. δολ. για τη Motorola


Απρόσμενες ζημίες εμφάνισε η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο Motorola το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι ανταγωνίστριές της, Samsung Electronics και Nokia απέσπασαν μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 397 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 60 εκατ. δολαρίων ή τριών σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 15% στα 7,48 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις της Motorola διαμορφώθηκαν στα 25,4 εκατ. συσκευές, μειωμένες κατά 32% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στα μοντέλα touch-screen της Samsung και αυτά της Nokia

Εξαιρουμένων των δαπανών από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη πέντε σεντς ανά μετοχή, έναντι δύο σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσαν, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές.

Οι μετοχές της Motorola υποχώρησαν χθες στο NYSE κατά 6,5% στα 5,46 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχουν χάσει το 66% της αξίας τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, το μερίδιο της Motorola στην παγκόσμια αγορά μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο στο 10% από 14,5% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Το αντίστοιχο μερίδιο της Nokia ανήλθε σε 39,5% και της Samsung σε 15,2%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |