Thursday, October 30, 2008

Απροσδόκητα κέρδη για την Deutsche Bank

Απροσδόκητα κέρδη για την Deutsche Bank


Απροσδόκητα κέρδη εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η μεγαλύτερης τράπεζα της Γερμανίας Deutsche Bank καθώς οι νέοι λογιστικοί κανόνες της επέτρεψαν να προχωρήσει σε λιγότερες διαγραφές ενεργητικού.

Τα καθαρά κέρδη της μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας υποχώρησαν στα 435 εκατ. ευρώ (573 εκατ. δολάρια) από 1,6 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών που ανέμεναν οι αναλυτές. Σύμφωνα με την τράπεζα, οι ανωτέρω κανόνες περιόρισαν τις διαγραφές της στο τρίμηνο κατά 845 εκατ. ευρώ σε 1,2 δισ. ευρώ.

Στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής εμφανίστηκαν ζημίες προ φόρων ύψους 789 εκατ. ευρώ, ενώ στη μονάδα καταναλωτικής τραπεζικής η εταιρεία εμφάνισε προ φόρων κέρδη 449 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποτρέψει τα χειρότερα για την εταιρεία του, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ενώ έχει αντισταθεί και στις πιέσεις για αύξηση κεφαλαίου ή κυβερνητική βοήθεια.

«Μετά από μία περίοδο ιδιαίτερα έντονων αναταραχών στην αγορά, οι προοπτικές για την επιχείρησή μας παραμένουν γεμάτες προκλήσεις», αναφέρει ο Άκερμαν σε σημερινή ανακοίνωσή του και διευκρινίζει ότι η Deutsche Bank θα διατηρήσει τη μερισματική της πολιτική με τη δέσμευση να προφυλάξει την κεφαλαιακή της βάση.

Οι μετοχές του γερμανικού ομίλου έχουν υποχωρήσει από τις αρχές του έτους στη Φρανκφούρτη κατά 72%, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή του αξία στα 14,2 δισ. ευρώ. Ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index σημείωσε την ίδια περίοδο απώλειες 58%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |