Thursday, October 16, 2008

Hμέρες '87 στο Τόκιο

Hμέρες '87 στο Τόκιο


Κάθετη πτώση άνω του 11% σημείωσε σήμερα ο δείκτης Nikkei [.N225] στο Τόκιο, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το κραχ του 1987, καθώς τα αποθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ ενέτειναν του φόβους για μια παγκόσμια ύφεση.

Ο δείκτης υποχώρησε κατά 11,4% για να κλείσει στις 8.458,45 μονάδες. Παρόλα αυτά, παρέμεινε πάνω από τις 8.115,41 μονάδες στις οποίες είχε υποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα και που αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2003.



Τα χθεσινά κέρδη του δείκτη, τα οποία ξεπέρασαν το 14%, εξανεμίστηκαν, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στους περισσότερο ευάλωτους στην παγκόσμια οικονομία κλάδους.

«Η επιδείνωση της οικονομίας έρχεται στο προσκήνιο, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι οποίες ήταν μέχρι σήμερα ο βασικός παράγοντας των ρευστοποιήσεων, μετριάζονται σταδιακά», επισημαίνει αναλυτής της Daiwa Asset Management.

Σημειώνεται ότι οι φόβοι για μια ενδεχόμενη ύφεση πυροδοτήθηκαν από τα αποθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και την προειδοποίηση του διοικητή της Fed Μπεν Μπερνάνκι ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ενώπιον «σημαντικής απειλής».


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |