Thursday, October 16, 2008

Ζημίες 2,8 δισ. δολ. για τη Citigroup στο γ' τρίμηνο

Ζημίες 2,8 δισ. δολ. για τη Citigroup στο γ' τρίμηνο

Ζημίες ανακοίνωσε για τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει ενεργητικού Citigroup στον απόηχο πιστωτικών απωλειών, επισφαλειών και διαγραφών ύψους τουλάχιστον 13,2 δισ. δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο καθαρές ζημιές 2,8 δισ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,2 δισ. δολαρίων ή 44 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι αναλυτές «έβλεπαν» ζημίες 3,8 δισ. δολαρίων, κατά μέσο όρο.

Ο διευθύνων συμβουλ0ς της Citigroup Βίκραμ Πάντιτ δεν κατάφερε να επαναφέρει την τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας, μετά τις απώλειες ύψους 61 δισ. δολαρίων που εμφάνισε λόγω της κατάρρευσης της αγοράς κατοικίας. Επίσης, αποσύρθηκε πρόσφατα από τη «μάχη» για την απόκτηση της Wachovia, η οποία θα έδινε στην εταιρεία του πρόσβαση σε καταθέσεις 450 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Citi υποχώρησαν χθες κατά 13% στα 16,23 δολάρια, ενώ από τις αρχές της χρονιάς έχουν χάσει το 45% της αξίας τους. Η τράπεζα είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ βάσει κεφαλαιοποίησης, μετά τις JPMorgan Chase & Co., Bank of America και Wells Fargo

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα μειώσει το μέρισμά της κατά το ήμισυ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |