Thursday, October 16, 2008

Πόλσον: Στόχος μας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Πόλσον: Στόχος μας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Το σχέδιο για τη διάσωση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος χτυπά στην καρδιά της κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Χένρι Πόλσον, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι θα ακολουθήσει ένα δύσκολο δίμηνο για την αμερικανική οικονομία και ότι οι χρηματιστηριακές εταιρίες θα χρειαστεί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ουσιαστικά ότι το κυβερνητικό σχέδιο εστιάζει σε τράπεζες και αποταμιευτικά ιδρύματα, υπονοώντας δηλαδή ότι οι εταιρείες εκτός του ρυθμιστικού πλαισίου -όπως τα hedge funds- δεν θα λάβουν κυβερνητική βοήθεια.

"Αυτή την στιγμή εστιάζουμε σε χρηματοοικονομικά ινστιτούτα που λειτουργούν εντός του ρυθμιστικού πλαισίου", σημείωσε ο κ. Paulson, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα "απευθύνεται προς το παρόν σε τράπεζες και αποταμιευτικά ιδρύματα".

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η αγορά των «τοξικών» στοιχείων ενεργητικού θα αυξήσει τη διαφάνεια, ενώ σε ό,τι αφορά το σχέδιο διοχέτευσης κεφαλαίων στις τράπεζες, εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά.

Δηλώνει ακόμη ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι τράπεζες δεν πείθονται εύκολα να προβούν σε μεταξύ τους δανεισμό.

REPORTER.GR

No comments:

Share |