Thursday, October 16, 2008

ΕΚΤ: Δάνειο έως πέντε δισ. € στην Ουγγαρία

ΕΚΤ: Δάνειο έως πέντε δισ. € στην Ουγγαρία



Δάνειο ύψους έως πέντε δισ. ευρώ σκοπεύει να χορηγήσει στην Ουγγαρία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Η συμφωνία, η οποία αφορά σε «συναλλαγές αναχρηματοδότησης», αναμένεται να στηρίξει τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας να ενισχύσει τη ρευστότητα της εγχώριας αγοράς σε ευρώ, αναφέρει η ΕΚΤ σε σημερινό ανακοινωθέν της.

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία δεν συμπεριλαμβάνεται στα 15 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Χθες, ο βασικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Ουγγαρίας και το νόμισμα της χώρας «βυθίστηκαν», εν μέσω ανησυχιών ότι η χώρα ενδεχομένως να προστεθεί στη λίστα με τα θύματα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Ορισμένες από τις εγχώριες τράπεζες ανέστειλαν τα δάνεια σε ξένα νομίσματα αυτή την εβδομάδα, ενώ η κεντρική ουγγρική τράπεζα έχει προχωρήσει σε ημερήσιες επιχειρήσεις ανταλλαγής νομισμάτων από τις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα στο σύστημα.

Η ΕΚΤ εντείνει τις προσπάθειές της να βελτιώσει τη ροή κεφαλαίων σε ευρώ στις οικονομίες που γειτονεύουν με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |