Monday, September 1, 2008

Lehman: Συνομιλίες με KDB για πώληση μετοχών έως έξι δισ. δολ.

Lehman: Συνομιλίες με KDB για πώληση μετοχών έως έξι δισ. δολ.

«Εντατικοποιημένες» συνομιλίες με την Korea Development Bank, για αύξηση κεφαλαίου έως και έξι δισ. δολάρια, μέσω πώλησης μετοχών, βρίσκεται η Lehman Brothers σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph. Η συμφωνία πιθανόν να ολοκληρωθεί και εντός της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, η KDB ενδεχομένως να αγοράσει έως και το 25% της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. Εκπρόσωπος της νοτιοκορεάτικης εταιρείας αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ανώτατο στέλεχος της Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSC) δήλωσε στο Reuters ότι οι νοτιοκορεάτικες αρχές δεν θα εναντιωθούν αλλά ούτε και θα στηρίξουν οποιαδήποτε συμφωνία, προτού ανακοινωθούν οι οικονομικοί όροι της.

Η Lehman, η έκθεση της οποίας στην αγορά ενυπόθηκων δανείων ξεπερνά τα 60 δισ. δολάρια, δέχεται πιέσεις να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εν όψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της αυτόν το μήνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα ανακοινώσει ζημίες και διαγραφές 3,5 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |