Monday, September 1, 2008

Ισχυρές απώλειες για το αργό μετά την υποβάθμιση του Gustav στην κατηγορία 2

Ισχυρές απώλειες για το αργό μετά την υποβάθμιση του Gustav στην κατηγορία 2

Συνεχίζεται η κατακόρυφη πτώση στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά 4 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 111δολάρια το βαρέλι. Στην πτωτική πορεία της τιμής του συνέβαλε η ανάσχεση της ανόδου των τιμών του πετρελαίου λόγω των εκτιμήσεων των μετεωρολόγων ότι ο τυφώνας «Gustav», που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού, δεν θα ενισχυθεί περαιτέρω πριν φτάσει στην ενδοχώρα.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για τον Οκτώβριο υποχωρεί κατά 3,94% στα 110,91 δολάρια το βαρέλι και ε διαμορφώνεται σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει και τα 118 δολάρια. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινείται πτωτικά κατά 4,07% στα 107,42 δολάρια το βαρέλι.

Ο «Gustav» υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 (σύνολο 5). Το πρωί ο τυφώνας «Gustav» έφτασε στις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους έπληξαν τη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του National Hurricane Center (NHC).

Αργότερα αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Λουϊζιάνας στις νότιες ΗΠΑ, ενώ το NHC προβλέπει ότι μπορεί να προκαλέσει μια εξαιρετικά επικίνδυνη άνοδο της στάθμης των υδάτων, μεταξύ τριών και τεσσάρων μέτρων πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο.


Εν τω μεταξύ, στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο συνεδρίο του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με μείωση ή όχι της παραγωγής των αποθεμάτων.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου «αποχαιρέτισαν» τον Αύγουστο με απώλειες 7%, αν και σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα είναι κατά 22% υψηλότερες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |