Thursday, September 11, 2008

Συμμετοχή της Αθηνά στο Infinity I - China Fund

Συμμετοχή της Αθηνά στο Infinity I - China Fund


Μέσα στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών της για πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Αθηνά Κυπριακή Δημόσια Εταιρεία Λτδ ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Infinity I - China Fund. Το ποσό της δέσμευσης που έχει αναληφθεί για την επένδυση αυτή ανέρχεται στα $10 εκ. Η επένδυση αυτή συνάδει με την εγκεκριμένη επενδυτική πολιτική της Αθηνά και αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάρτησης της Εταιρείας από τις χρηματιστηριακές αγορές και στη δραστηριοποίηση της και σε άλλες επενδυτικές κατηγορίες, οι αποδόσεις των οποίων δε συσχετίζονται απόλυτα με τις αποδόσεις των χρηματιστηριακών αγορών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται και ο στόχος για μείωση των έντονων διακυμάνσεων στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας.

Το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Infinity I - China Fund εστιάζει την προσοχή του σε εταιρείες του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας που βρίσκονται σε μεταγενέστερο στάδιο εξέλιξης (late stage), έχουν έδρα τους το Ισραήλ και την Κίνα και δραστηριοποιούνται στους τομείς νέων υλικών, τηλεπικοινωνιών, διαδικτύου, λογισμικών, ιατρικών συσκευών και ημιαγωγών. Η στρατηγική που θα ακολουθηθεί είναι η ταύτιση δοκιμασμένων τεχνολογιών από το Ισραήλ με την αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογίας της Κίνας και τις αποδεδειγμένες δυνατότητες παραγωγής που υπάρχουν εκεί. Το Infinity I - China Fund έχει λάβει συμμετοχές (commitments) πέραν των $300 εκ. και έχει ως κύριους χορηγούς την Clal Industries & Investments, μέλος του Ομίλου IDB, ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους του Ισραήλ και το China-Singapore Suzhou Industrial Park Ventures Co., ένα κινέζικο επενδυτικό ταμείο με κεφάλαια ύψους $455 εκ. που είναι ο επενδυτικός βραχίονας του βιομηχανικού πάρκου της Suzhou στην Κίνα.

H Αθηνά Κυπριακή Δημόσια Εταιρεία Λτδ, δραστηριοποιείται και επενδύει σε εταιρείες και επενδυτικά σχέδια που ασχολούνται με τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας από το 2001. Τα αποτελέσματα από τη δραστηριοποίηση αυτή άρχισαν να γίνονται ορατά τα τελευταία τρία χρόνια. Μεταξύ άλλων, η Εταιρεία έχει επενδύσει $6 εκ. στο συνεταιρισμό κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών FBR Infinity ΙΙ ο οποίος μέχρι σήμερα είχε έξι επιτυχημένες πωλήσεις εταιρειών χαρτοφυλακίου σε εταιρείες που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια όπως το NYSE και το Nasdaq. Λόγω του ότι το FBR Infinity II βρίσκεται στα τελευταία στάδια στον κύκλο ζωής του, κρίθηκε ότι η επένδυση στο Infinity I - China Fund θα επέτρεπε στην Εταιρεία να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στον τομέα των επιχειρηματικών συμμετοχών σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τα επόμενα χρόνια.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |