Thursday, September 11, 2008

Χώρα πλουσίων η Σιγκαπούρη

Χώρα πλουσίων η Σιγκαπούρη


Μπορεί οι ΗΠΑ να έχουν το μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων, όμως η Σιγκαπούρη «κρατά τα σκήπτρα» όσον αφορά στη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε πλουσίους.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Boston Consulting Group για τον Παγκόσμιο Πλούτο, ένα στα δέκα νοικοκυριά στη Σιγκαπούρη έχει επενδεδυμένο ενεργητικό αξίας 1 εκατ. δολαρίων και άνω, συγκριτικά με το ποσοστό 4,3% στις ΗΠΑ η οποία κατατάσσεται στην έκτη θέση.

Βεβαίως, η Σιγκαπούρη είναι πολύ μικρή, διαθέτει μόλις ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και οι 112.000 εκατομμυριούχοι της είναι αμελητέοι μπροστά στα 4.884.000 εκατομμυριούχους των ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Boston Consulting.

Στο ερώτημα σε ποια χώρα υπάρχουν οι περισσότερες πιθανότητες να συναντήσει κάποιος έναν εκατομμυριούχο, δεν έχει παρά να ανατρέξει στο τοπ πέντε: πρώτη η Σιγκαπούρη με ποσοστό 10,6%, δεύτερο το Κατάρ με 7,9%, τρίτη η Ελβετία με 7,3%, τέταρτα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 6,6% και πέμπτο το Κουβέιτ με 5,3%.

Επίσης, ιδιαίτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι οι πιθανότητες συνάντησης ενός εκατομμυριούχου είναι περίπου δύο φορές μεγαλύτερες στις ΗΠΑ από τη Σαουδική Αραβία όπου το ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 2,2%. Οσον αφορά δε στις πόλεις με το μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων, η έκθεση αναφέρει ότι εννέα στο τοπ 15 βρίσκονται στις ΗΠΑ, με τη Νέα Υόρκη στην κορυφή και με Λονδίνο, Τόκιο, Λος Αντζελες και Σικάγο να ακολουθούν.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |