Thursday, September 11, 2008

Σε χαμηλά 17ετίας η μετοχή της Washington Mutual

Σε χαμηλά 17ετίας η μετοχή της Washington Mutual


«Βουτιά» 30% σημείωσαν χθες οι μετοχές της Washington Mutual, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών, εν μέσω ανησυχιών ότι η αμερικανική τράπεζα δεν θα καταφέρει τελικά να βρει αγοραστή ή να συγκεντρώσει αρκετά κεφάλαια ώστε να καλύψει τις απώλειές της στην αγορά ενυπόθηκου χρέους.

Οι μετοχές της WaMu έκλεισαν την Τετάρτη, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στα 2,32 δολάρια, μειωμένες κατά 98 σεντς, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά έως και στα 2,30 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1991. Οι απώλειες των τελευταίων δύο ημερών διαμορφώθηκαν στο 44%.

Αναλυτές αποδίδουν τη σημαντική αυτή πτώση εν μέρει στις ανησυχίες ότι οι πιθανοί αγοραστές της τράπεζας πιθανόν να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις, λόγω ενός επικείμενου λογιστικού κανόνα, ο οποίος θα απαιτεί από αυτούς να αποτιμήσουν την αξία του ενεργητικού που επιθυμούν να εξαγοράσουν σε τιμές αγοράς, καθώς και της ανάγκης να αντλήσουν νέα κεφάλαια.

Η «βύθιση» των μετοχών της WaMu αποδίδεται επίσης στις εξελίξεις αναφορικά με τη Lehman Brothers η οποία ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην μονάδα asset-management και να προχωρήσει σε απόσχιση των παγίων της στον κλάδο του real estate. Οι Lehman αναμένει για το τρίτο τρίμηνο ζημίες 3,9 δισ. δολαρίων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |