Thursday, September 11, 2008

Ενισχύεται σε υψηλά 12 μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ

Ενισχύεται σε υψηλά 12 μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ

Σε υψηλά 12 μηνών κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ λόγω των εκτιμήσεων ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη θα παρουσιάσει μεγαλύτερη επιδείνωση από των ΗΠΑ, οδηγώντας την ΕΚΤ σε μείωση των επιτοκίων.Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου κινείται στο 1,3933. Πρόκειται για τα ισχυρότερα επίπεδα του δολαρίου από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2007. Το αμερικανικό νόμισμα εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι το 1,3830 έναντι του ευρώ τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με αναλυτές της RBC Capital Markets.

Το δολάριο ενισχύεται για δεύτερη μέρα έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει να μειώσει το επιτόκιο του ευρώ κατά 42 μονάδες βάσης τους επόμενους 12 μήνες. Αλλωστε, οι προβλέψεις για τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη που θα δημοσιευτούν αύριο δεν είναι αισιόδοξες.

Χθες, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης κατά 1,3% το 2008, ενώ τον Απρίλιο οι εκτιμήσεις ήταν για 1,7%. Οσον αφορά στην ΕΕ, η Επιτροπή εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι της τάξεως του 1,4% από 2% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μία αντίστοιχη μείωση των εκτιμήσεων και για το 2009, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά επιβράδυνσης.

REPORTER.GR

No comments:

Share |