Monday, July 21, 2008

Πρώτο πρόστιμο σε Swissport και LGS

Πρώτο πρόστιμο σε Swissport και LGS


Βαρείες καμπάνες αναμένεται να πέσουν εντός της εβδομάδας στις δύο εταιρείες Swissport και LGS που ανέλαβαν τις υπηρεσίες εδάφους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου τον περασμένο Μάιο.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαΐδης, που μιλούσε το πρωί στο ραδιόφωνο του Άστρα, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στις δύο εταιρείες, ξεκαθαρίζοντας ότι «έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια αναμονής συμμόρφωσης των δύο εταιρειών και εντός των ημερών θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίων τους, με την επιβολή προστίμου ως πρώτο στάδιο».

Ο κ. Νικολαΐδης αν και αναγνώρισε ότι έχουν γίνει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις από τις δύο υπηρεσίες, εντούτοις τόνισε δεν είναι αρκετές.

«Στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε καταστάσεις και να προκληθούν περαιτέρω προβλήματα. Αντίθετα, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχουν οι συγκεκριμένες διαδικασίες που επιβάλλουν από το πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση της άδειας των δύο εταιρειών», σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας:

«Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης και έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και εξουσίες που μας παρέχει ο νόμος ώστε να ασκηθεί πίεση και να υπάρξουν οι απαιτούμενες βελτιώσεις με πιο γρήγορους, όμως, ρυθμούς».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Πολιτική Αεροπορία συνεχίζει να ασκεί αυστηρή εποπτεία και αυστηρούς ελέγχους, τόσο προς τον επενδυτή όσο και προς τις δύο εταιρείες εδάφους. Παραδέχθηκε, για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζουν τα προβλήματα χωρίς να δίνει άλλοθι στην εταιρεία Hermes η οποία ανέλαβε τη διαχείριση των αεροδρομίων και με ανακοίνωση της προς τα ΜΜΕ υποστηρίζει ότι έπραξε ότι είναι δυνατόν και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα κακώς κείμενα στις υπηρεσίες εδάφους.

«Υπάρχει συμβατική ευθύνη του επενδυτή η οποία σαφέστατα καθορίζει ότι για την εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων την ευθύνη τη φέρει ο επενδυτής ανέφερε και κάλεσε την κοινοπραξία Hermes να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της, ιδιαίτερα ενόψει του Αυγούστου και της αιχμής της επιβατικής κίνησης».

«Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν το επίπεδο των υπηρεσιών που επιβάλλεται να έχουν», κατέληξε ο υπουργός Συγκοινωνιών.

Η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού της είχε δώσει περιθώριο δύο βδομάδων στις δύο εταιρείες ώστε να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για βελτίωση της χαώδους κατάστασης που είχε δημιουργηθεί όταν η κοινοπραξία εδώ και δύο μήνες περίπου ανάθεσε τις υπηρεσίες εδάφους στις δύο αυτές εταιρείες.

Μετά από ευρεία σύσκεψη στις 7 Ιουλίου στο Υπουργείο Συγκοινωνιών παρουσία και του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας Hermes, τόσο η Hermes όσο και οι εταιρείες Swissport και LGS είχαν δεσμευτεί ότι θα ανταποκρίνονταν σε μια σειρά δεσμεύσεων που είχαν λάβει προς εξομάλυνση της κατάστασης.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |