Monday, July 21, 2008

Κάλυψε μέρος των απωλειών το αργό, έκλεισε πάνω από τα 131 δολάρια

Κάλυψε μέρος των απωλειών το αργό, έκλεισε πάνω από τα 131 δολάρια

Λίγο πάνω από τα 2 δολάρια ήταν η σημερινή ανοδος του αργού, ξεπερνώντας πάλι τα 130 δολάρια, και περιορίζοντας τις κατά 11% απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που το είχαν φέρει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.
Η είδηση ότι καταιγίδα κινείται προς το Μεξικό, και η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά και την άρνηση του Ιράν να αναστείλει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ήταν οι δύο λόγοι που επηρέασαν καθοριστικά στην αντιστροφή του κλίματος υπερ του αργού.

Το συμβόλαιο του Αυγούστου για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 131,04 δολάρια το βαρέλι.

Την Παρασκευή υποχώρησε κατά 0,3 % στα 128,88 δολάρια, διευρύνοντας τις απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας στο 11%.

Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου για το μπρεντ κατέγραψε άνοδο κατά 1,97% στα 131,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ την Παρασκευή κατέγραψε πτώση κατά 0,40% στα 129,32 δολάρια.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς μετεωρολόγους οι πιθανότητες να εξελιχθεί σε τυφώνα η τροπική καταιγίδα "Dolly"που πλησιάζει στον κόλπο του Μεξικό και κινείται δυτικά είναι πάρα πολλές.

Η εταιρεία Royal Dutch Shell Plc, έχει ήδη αρχίσει την εκκένωση των τοπικών μονάδων, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα από την επικείμενη καταιγίδα.

Ομοίως και η Exxon Mobil, η οποία και δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες, ώστε να αντιμετωπίσουν τη δυνατή βροχή και τους ισχυρούς ανέμους.

Απογοήτευση προκαλεί στη διεθνή κοινότητα το γεγονός ότι στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη το Ιράν δεν έδωσε σαφή απάντηση στην πρόταση που του έχει γίνει από τις Έξι δυνάμεις για τη διακοπή του πυρηνικού προγράμματός του.

Το Ιράν έχει δυο εβδομάδες για να απαντήσει σοβαρά στην πρόταση των Έξι για διακοπή της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου διαφορετικά θα αντιμετωπίσει «κυρώσεις», προειδοποίησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις.

REPORTER.GR

No comments:

Share |