Monday, July 21, 2008

Roche: 43,7 δισ. δολ. για το υπόλοιπο μερίδιο της Genentech

Roche: 43,7 δισ. δολ. για το υπόλοιπο μερίδιο της Genentech


ΠΡΟΣΦΟΡΑ 43,7 δισ. δολ. για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού της Genentech Inc. έκανε η Roche Holding AG, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελβετίας, προκειμένου να αποκτήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φαρμάκων κατά του καρκίνου των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές της Genentech Inc. θα εισπράξουν 89 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά, 8,8% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Roche μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία έχει ήδη στην κατοχή της το 56% της Genentech και πουλά πολλές από τις θεραπείες της.

Η αγορά θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 750 εκατ. δολ. έως 850 εκατ. δολ. προ φόρων ετησίως και θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή το πρώτο έτος μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, σύμφωνα με την Roche. Η Genentech, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, έχει εφοδιάσει τη Roche με πολλά σκευάσματα τα οποία έχουν εξαιρετικές πωλήσεις. Η αμερικανική εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για το 2008 την εβδομάδα που πέρασε, καθώς σκεύασμά της πραγματοποίησε υψηλότερες πωλήσεις από τη νέα του χρήση κατά του καρκίνου του στήθους.

Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 5,73 δισ. ελβετικά φράγκα (5,58 δισ. δολ.) από 5,86 δισ. φράγκα το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της Roche. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφώνονταν στα 5,55 δισ. ελβετικά φράγκα. Η Roche δεν ανακοινώνει στοιχεία τριμήνου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Roche είναι πιθανόν να δημιουργήσει μία ανεξάρτητη επιτροπή που θα εξετάσει την προσφορά, σύμφωνα με την Roche. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Genentech που είναι υπάλληλοι της Roche δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση της προσφοράς.

Οι μετοχές της Roche σημείωσαν άνοδο 1,6% φθάνοντας στα 179,60 ελβετικά φράγκα η μία στις 18 Ιουλίου κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Ζυρίχη. Φέτος οι μετοχές της έχουν σημειώσει απώλειες 8,2%, λιγότερες από τον Bloomberg Europe Pharmaceutical Index των 19 εταιρειών, ο οποίος έχει υποχωρήσει 12%. Οι μετοχές της Genentech που σημείωσαν άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 18 Ιουλίου στα 81,82 δολ. η μία, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 22%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |