Monday, July 7, 2008

Microsoft: «Ανοιχτή» σε νέες συνομιλίες με τη Yahoo αν εκλέξει νέο δ.σ.

Microsoft: «Ανοιχτή» σε νέες συνομιλίες με τη Yahoo αν εκλέξει νέο δ.σ.

«Ανοιχτή» σε συνομιλίες για μια «μεγάλη συναλλαγή» με τη Yahoo ανακοίνωσε πως είναι η Microsoft σε περίπτωση που η διαδικτυακή εταιρεία εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της, τον επόμενο μήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Microsoft αποκαλύπτει πως είχε συνομιλίες με τον δισεκατομμυριούχο Καρλ Άικαν, ο οποίος κατέχει ποσοστό της Yahoo και έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Αν και δεν υπόσχεται τη σύναψη συμφωνίας, ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού επισημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί σε περίπτωση που παραμείνει το τρέχον δ.σ. στη Yahoo. Αντιθέτως, η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει «ανοιχτή» σε συνομιλίες με ένα νέο δ.σ.

Οι μετοχές της Yahoo εκτινάχθηκαν σχεδόν κατά 10% στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας. Σημειώνεται, ότι από τότε που η Microsoft απέσυρε την προσφορά της ύψους 47 δισ. δολαρίων, στις αρχές Μαΐου, η μετοχή της διαδικτυακής εταιρείας έχει καταγράψει απώλειες άνω του 25%.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |