Monday, July 7, 2008

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Ανανεώνεται το ενδιαφέρον για εξαγορές και συγχωνεύσεις

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Ανανεώνεται το ενδιαφέρον για εξαγορές και συγχωνεύσεις

Η εξασθένιση που πλήττει τον τομέα αυτοκινήτων ανανεώνει το ενδιαφέρον για κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ των εταιρειών του κλάδου, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Κάρλος Γκοσν.

«Θα πρέπει να υπάρξει κάποια εξέλιξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκοσν, στο πλαίσιο επιχειρηματικού συνεδρίου που διοργανώθηκε σε πόλη της Νότιας Γαλλίας.

Ο κ. Γκοσν συμπλήρωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμερικανική αγορά αυτοκινήτων ενδεχομένως να αποτελέσουν έναυσμα για συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων: «Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ δεν προοιωνίζεται ευνοϊκές εξελίξεις για το μέλλον», διευκρίνισε ο κ. Γκοσν.

Η αμερικανική αγορά αυτοκινήτων -η μεγαλύτερη στον κόσμο- δέχεται πιέσεις εξαιτίας των ακριβών καυσίμων, τις αυστηρότερες συνθήκες δανεισμού από τράπεζες, σε συνδυασμό με την εξασθένηση της αμερικανική αγορά στέγης.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον προηγούμενο μήνα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών. Ο κ. Γκοσν έχει επανειλημμένως διατυπώσει σχέδια για διεύρυνση της συμμαχίας μεταξύ Renault και Nissan, συμπεριλαμβάνοντας και τρίτο εταίρο.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |