Thursday, July 3, 2008

Citigroup: «Βλέπει» περαιτέρω διαγραφές στην UBS

Citigroup: «Βλέπει» περαιτέρω διαγραφές στην UBS


Επιπρόσθετες διαγραφές ύψους 6,9 δισ. δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσει η UBS καθώς και να αναζητήσει νέα κεφάλαια, εκτίμησε η Citigroup μια μόλις μέρα αφότου ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας Πίτερ Κιούρερ διαβεβαίωσε ότι η UBS δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει η Citigroup σε σημερινό σημείωμά της, ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος, ο οποίος προέβη κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων σε διαγραφές συνολικού ύψους 38 δισ. δολαρίων, εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένος σε ριψοκίνδυνο ενεργητικό της τάξεως των 83 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, η τράπεζα ενδεχομένως να εμφανίσει στο δεύτερο τρίμηνο ζημίες 4,5 δισ. ελβετικών φράγκων (4,4 δισ. δολάρια) και διαγραφές επτά δισ. φράγκων. Τα αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν στις 12 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες και οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι έχουν στραφεί σε επενδυτές για κεφάλαια ύψους 322 δισ. δολαρίων προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, έπειτα από διαγραφές και πιστωτικές απώλειες συνολικού ύψους 403 δισ. δολαρίων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |