Tuesday, July 22, 2008

American Express: Πτώση κερδών κατά 37% στο β’ τρίμηνο

American Express: Πτώση κερδών κατά 37% στο β’ τρίμηνο

Κάμψη της τάξεως του 37% εμφάνισε η κερδοφορία της American Express στο δεύτερο τρίμηνο, με τη Νο1 εταιρεία πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ – βάσει αγορών – να αποσύρει τον στόχο της για τα κέρδη του 2008. Οι μετοχές της υποχώρησαν χθες, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, κατά 11%.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αργά τη Δευτέρα, τα κέρδη της από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 655 εκατ. δολάρια ή 56 σεντς ανά μετοχή, από 1,04 δισ. δολάρια ή 86 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 82 σεντς ανά μετοχή.

Η American Express αποκάλυψε ότι πρόσθεσε 600 εκατ. δολάρια προ φόρων στα αποθεματικά της προκειμένου να καλύψει τις επισφαλείς απαιτήσεις στις ΗΠΑ, ενώ προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία και το επιχειρηματικό κλίμα έχουν επιδεινωθεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εκτιμούσε τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Kenneth Chenault, η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Ιούνιο, επηρεάζοντας ακόμα και τους πλουσιότερους πελάτες της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των πιστωτικών καρτών ήταν μεγαλύτερες σε σχέση με τις προβλέψεις της διοίκησης.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |