Wednesday, June 11, 2008

HSBC: Εξετάζει αποχώρηση από το deal με Korea Exchange

HSBC: Εξετάζει αποχώρηση από το deal με Korea Exchange

Την αποχώρησή της από τη διεκδίκηση πλειοψηφικού μεριδίου στην Korea Exchange Bank έναντι 6 δισ. δολαρίων εξετάζει η HSBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα βάσει κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της HSBC Asia-Pacific, Sandy Flockhart. Αιτία της «δυσαρέσκειας» της HSBC είναι η καθυστέρηση που της έγκρισης της συμφωνίας από τις αρμόδιες αρχές της Κορέας.Ο Flockhart ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι η HSBC περιμένει ακόμη την έγκριση των αρχών για την εξαγορά του 51% που κατέχει η Line Star Fund στην Korea Exchange. Η προθεσμία για την ανωτέρω έγκριση εκπνέει στις 31 Ιουλίου.

«Μετά από τους τελευταίους τρεις μήνες, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να σκεφτούν τις θέσεις τους» ανέφερε ο Flockhart, και σημείωσε ότι η HSBC προσθέτοντας πως η εταιρεία τους μελετά και άλλες επιλογές.

Την ίδια ώρα η Hana Financial Group, ιδιοκτήτρια της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Νοτίου Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ότι πιθανόν να επιδιώξει την απόκτηση της Korea Exchange σε περίπτωση που «χαλάσει» το deal με την HSBC.

REPORTER.GR

No comments:

Share |