Wednesday, June 11, 2008

DJ: Ελκυστικές αποτιμήσεις «τιτάνων» XAK

DJ: Ελκυστικές αποτιμήσεις «τιτάνων» XAK

Με τους χαμηλότερους πολλαπλασιαστές κερδών διαπραγματεύονται τα κυπριακά blue chips, σύμφωνα με στοιχεία που καταρτίζει η εταιρεία Dow Jones. Στο τέλος Μαίου, οι τιμές των μετοχών δέκα εταιρειών του ΧΑΚ που περιλαμβάνονται στο δείκτη Dow Jones Cyprus Titans 10 ήταν 7,65 φορές τα προβλεπόμενα τους κέρδη για το 2008. Αυτό είναι το δεύτερο μεταξύ των είκοσι χαμηλότερο projected price-to-earning ratio μεταξύ των είκοσι χωρών που περιλαμβάνονται στους δείκτες Country Titans. Το χαμηλότερο projected p/e παρουσιάζει ο δείκτης Turkey Titans (7,25).

Η μερισματική απόδοση των δέκα κυπριακών εταιρειών υπολογίζεται στο 1,99% και σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones είναι σχετικά μικρή σε σχέση με αυτή άλλων χωρών.

Η κυπριακή είναι η δεύτερη μικρότερη κεφαλαιαγορά που περιλαμβάνεται στο δείκτη, μετά από αυτή της Σρι Λάνκα. Η κεφαλαιοποίηση της κυπριακής αγοράς ανέρχεται σε $17,7 δισ. και αυτής της Σρι Λάνκα $4,3 δισ.

Ο δείκτης Dow Jones Cyprus Titans 10, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007, έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αρνητική απόδοση από τις αρχές του έτους (-25,05%) μετά τον αντίστοιχο δείκτη της Τουρκίας. Την καλύτερη απόδοση έχει ο δείκτης στη Βραζιλία.

Στο δείκτη Dow Jones Cyprus Titans 10 περιλαμβάνονται οι τρεις τράπεζες Κύπρου, Marfin και Ελληνική και οι CTC, Pandora, Louis, SFS, Δήμητρα, Βασιλικό και Logicom.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |