Friday, June 27, 2008

Νέα αναβολή στη διαγραφή χρεών

Νέα αναβολή στη διαγραφή χρεών


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά από την Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση των κανονισμών που ρυθμίζουν τη διαδικασία διαγραφής παλαιών χρεών που συσσωρεύτηκαν μέχρι και το 1999.

Η διαδικασία αυτή προβλεπόταν από κανονισμούς, η ισχύς των οποίων έχει λήξει και αφορούσαν τις περιπτώσεις οφειλετών που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν αντικειμενική δυσκολία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με βάση ειδικά καθοριζόμενη προς τούτο διαδικασία.

Οι κανονισμοί είχαν τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας προς έγκριση για πρώτη φορά στις 12 Ιουνίου όταν ζητήθηκε η αναβολή τους, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν και πάλι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η οποία τους επανεξέτασε με στόχο την ενδεχόμενη επέκταση του χρονικού ορίου το οποίο παρέχεται το δικαίωμα για διεκδίκηση της διαγραφής οφειλόμενων φορολογικών χρεών από το 1999 μέχρι το 2002.

Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρία του σώματος σύμφωνα με το ΚΥΠΕ και ενώ το σχετικό νομοθέτημα ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη, μετά την αναβολή των 15 ημερών που είχε ζητήσει στις 12 Ιουνίου 2008 ο ΔΗΣΥ, πήρε τον λόγο ο βουλευτής του ιδίου κόμματος Γιώργος Γεωργίου, αναφέροντας ότι είναι αναγκαία ακόμα μία ολιγοήμερη παράταση της διαδικασίας ψήφισης των κανονισμών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέτασή τους.

Το αίτημα του κ. Γεωργίου βρήκε ανταπόκριση από όλους τους βουλευτές, έτσι αναβλήθηκε για άλλη μία εβδομάδα η συζήτηση και έγκριση των κανονισμών.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |