Wednesday, May 28, 2008

GE: Οι LG, Haier μεταξύ των υποψηφίων για τη μονάδα οικιακών συσκευών

GE: Οι LG, Haier μεταξύ των υποψηφίων για τη μονάδα οικιακών συσκευών

Η LG Electronics και ο κινεζικός όμιλος Haier Group είναι μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της μονάδας οικιακών συσκευών της General Electric δήλωσε σήμερα από τη Σεούλ ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Τζέφρι Ίμελτ.

«Οι παίκτες έχουν αποκαλυφθεί», ανέφερε ο Ίμελτ, διευκρινίζοντας πως πρόκειται, μεταξύ άλλων, και για τις δύο αυτές εταιρείες. «Φυσικά, η LG είναι μια από τις σημαντικότερες υποψηφίους», υπογράμμισε ο επικεφαλής της GE.

Η εξαγορά της εν λόγω μονάδας εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την LG Electronics να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Whirlpool στην παραγωγή οικιακών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, η Haier βλέπει την απόκτηση της μονάδας ως μια σημαντική ευκαιρία για την επέκτασή της στην αμερικανική αγορά.

Η GE ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι ενδεχομένως να προβεί σε πώληση ή απόσχιση της μονάδας οικιακών συσκευών, εν μέσω έντονων επενδυτικών πιέσεων να αποχωρήσει από τις δραστηριότητες, οι ρυθμοί ανάπτυξης των οποίων είναι χαμηλές. Η αξία της μονάδας εκτιμάται ότι θα ανέλθει έως και στα οκτώ δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |