Wednesday, May 28, 2008

Στα 131 δολάρια η τιμή του αργού

Στα 131 δολάρια η τιμή του αργού

Σε νέo ράλι ανόδου επιδόθηκε η τιμή του αργού, παρά τη σημαντική αποκλιμάκωσή της χθες και νωρίτερα σήμερα, μετά την έκθεση της Morgan Stanley που τοποθετεί το πετρέλαιο τύπου μπρεντ από τη Βόρεια Θάλασσα στα 150 δολάρια ανά βαρέλι και μάλιστα «εύκολα». Το συμβόλαιο Ιουλίου για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1,7% ή 2,15 δολάρια, στα 131 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα σήμερα υποχώρησε στα 125,96 δολάρια. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινήθηκε ανοδικά κατά 1,9%, ή 2,47 δολάρια και βρέθηκε στα 130,78 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου.

Να σημειωθεί ότι το αργό είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 130 δολάρια την περασμένη εβδομάδα μετά την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την τιμή του από τις Societe Generale και Credit Suisse στις 20 Μαϊου, καθώς επίσης και μετά την έκθεση της Goldman Sachs που είχε αυξήσει τις εκτιμήσεις για την τιμή του αργού στα 141 δολάρια το βαρέλι στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Νωρίτερα σήμερα το αργό υποχώρησε κάτω από τα 126 δολάρια, λόγω της ανησυχίας ότι τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε φτάσει θα μειώσουν τη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ κατά τη θερινή περίοδο.

Στην αποκλιμάκωση των τιμών του «μαύρου χρυσού» συνέβαλαν τα στοιχεία που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη η οποία και υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 1992.

REPORTER.GR

No comments:

Share |