Wednesday, May 28, 2008

BOCY: €116 εκ. τα κέρδη 3μήνου

BOCY: €116 εκ. τα κέρδη 3μήνου


Κέρδη €116 εκ. πέτυχε η Τρ. Κύπρου το πρώτο τρίμηνο του 2008 παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 9% και ξεπερνώντας κατά €5 εκ. τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη προήλθαν από τη μικρή αύξηση που σημείωσαν τα καθαρά έσοδα από τόκους (8% ή €14 εκ.) και από την αύξηση στα λοιπά έσοδα (618% ή €10 εκ.). Στην αύξηση της κερδοφορίας συνέβαλε επίσης η συνεχιζόμενη μείωση των προβλέψεων για επισφάλειες και η αύξηση των εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες.

Στην ανακοίνωση των τριμηνιαίων, το Συγκρότημα επιβεβαιώνει τους στόχους του τριετούς πλάνου 2008 - 2010. Για το 2008 η BOCY αναμένει ότι τα κέρδη θα φθάσουν τα €540 εκ.

Ο πρόεδρος της BOCY Θεόδωρος Αριστοδήμου δήλωσε ότι «η δυναμική πορεία του Συγκροτήματος συνεχίσθηκε και το α' τρίμηνο του 2008. Με ευέλικτη στρατηγική, συνετά βήματα και εξαιρετικές επιδόσεις, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου επεκτείνεται στη Νέα Ευρώπη, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στους μετόχους, πελάτες και προσωπικό του», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής Συγκροτήματος Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε ότι, παρά το δυσχερές διεθνές περιβάλλον, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου συνέχισε και στο α' τρίμηνο του 2008 τα ψηλά επίπεδα κερδοφορίας και απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (23,2%), συνεχίζοντας την ανάπτυξη του σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

«Τα αποτελέσματα είναι εναρμονισμένα με τους στόχους που τέθηκαν στο τριετές επιχειρηματικό πλάνο. Ακολουθούμε με συνέπεια τη στρατηγική μας για αυτόνομη ανάπτυξη και περαιτέρω σημαντικούς ρυθμούς αύξησης μεγεθών και κερδών», σημείωσε ο κ. Ηλιάδης.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |