Monday, April 14, 2008

Wachovia: Αναπάντεχες ζημίες 393 εκατ. δολ. στο α’ τρίμηνο

Wachovia: Αναπάντεχες ζημίες 393 εκατ. δολ. στο α’ τρίμηνο

ΖΗΜΙΕΣ ύψους 393 εκατ. δολαρίων εμφάνισε η Wachovia στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα της έκθεσής της στην αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης, αιφνιδιάζοντας τις αγορές.

Παράλληλα, η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αποκάλυψε πως θα προβεί σε μείωση του μερίσματός της σε 37,5 σεντς ανά μετοχή καθώς και σε έκδοση κοινών μετοχών και μετατρέψιμων προνομιούχων μετοχών, προκειμένου να αυξήσει το κεφάλαιό της κατά επτά δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, οι ζημίες της Wachovia διαμορφώθηκαν σε 20 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 40 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές. Την αντίστοιχη περίοδο του 2007 η τράπεζα είχε εμφανίσει κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων ή 1,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Wachovia ανακοίνωσε ακόμη πως μειώνει το τριμηνιαίο μέρισμά της στα 37,5 σεντς ανά μετοχή, προσβλέποντας σε εξοικονόμηση πόρων δύο δισ. δολαρίων.

«Η ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά κατοικίας και οι πρωτοφανείς αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών μάς ανάγκασαν να αναβαθμίσουμε το μοντέλο υπολογισμού των πιστωτικών αποθεματικών και να βασιζόμαστε λιγότερο στις ιστορικές τάσεις για την πρόβλεψη των απωλειών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κεν Τόμπσον, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |