Monday, April 14, 2008

Bear Stearns: Συρρίκνωση των υπό διαχείριση στοιχείων ενεργητικού

Bear Stearns: Συρρίκνωση των υπό διαχείριση στοιχείων ενεργητικού

ΠΤΩΣΗ 20% σημείωσε η αξία των υπό διαχείριση στοιχείων ενεργητικού της επενδυτικής τράπεζας Bear Stearns, τα οποία σταθεροποιήθηκαν στα 36 δισ. δολάρια το Μάρτιο, από 45 δισ. δολάρια στα τέλη του προηγούμενου έτους, λόγω της απόσυρσης κεφαλαίων πελατών.

Τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού της Bear Stearns & Co. συρρικνώθηκαν κατά 20% από τα τέλη του Νοεμβρίου και οι συναλλαγές για μετοχές και αξίας σταθερού εισοδήματος υποχώρησαν ελαφρώς λιγότερο από το ήμισυ των επιπέδων δραστηριότητας το 2007 και του πρώτου φετινού τριμήνου, δήλωσε η εταιρεία σε έκθεσή της που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) την Παρασκευή.

Η επενδυτική τράπεζα η οποία εξαγοράσθηκε από την JPMorgan Chase & Co. με την υποστήριξη της Φέντεραλ Ριζέρβ, σχεδόν κατέρρευσε τον περασμένο μήνα, μετά από επισφαλή στοιχήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων τα οποία εξάτμισαν τα στοιχεία ενεργητικού της και επιδείνωσαν τη θέση της στη δυνατότητα να παράγει κέρδη.

Εν μέσω της φημολογίας που κυκλοφορεί στην αγορά, ότι η τράπεζα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, οι επενδυτές αποφεύγουν συναλλαγές ή να δανείσουν χρήματα στην εταιρεία.

Οι λεπτομέρειες για τη θέση της τράπεζας που κατατέθηκαν στην SEC επιδείνωσαν την κατάσταση της καθώς χειροτέρευσαν τη δυνατότητα της επενδυτικής τράπεζας της Ν.Υόρκης να πραγματοποιεί δραστηριότητες όπως παλαιότερα.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |