Monday, April 14, 2008

Aspis Holdings: Πρόταση εξαγοράς της Commercial Value

Aspis Holdings: Πρόταση εξαγοράς της Commercial Value

Την υποβολή πρότασης εξαγοράς της Commercial Value αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Aspis Holdings Public Company Ltd (ΑΣΠ), σε συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή 11 Απριλίου 2008.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Aspis Holdings θα διατυπώσει πρόταση προς του υφιστάμενους μετόχους της Commercial Value για απόκτηση από 50% συν μία μετοχή (και μέχρι 60%) των μετοχών της CV, με αντάλλαγμα μετοχές της Aspis Holdings Plc (ASP) σε αναλογία 1 μετοχή της ASP για κάθε 1.333 μετοχή της CV.

Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή της Aspis Holdings στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Commercial Value με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αναλογεί σε ποσοστό περίπου 7.22% του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value, επί συνόλου 115.465.990 μετοχών.

Η Aspis Holdings θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της για τις 08/05/2008 για έγκριση ψηφίσματος που αφορά την εν λόγω εξαγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Commercial Value AE είναι "μια από τις κορυφαίες" εταιρείες της Ελλάδος που δραστηριοποιείται στο τομέα των ασφαλειών ζωής και γενικού κλάδου, η οποία κατά το οικονομικό έτος 2007 είχε ετήσια εισοδήματα ύψους 166 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους ύψους 15,12 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά αυτή "αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά" τόσο τα εισοδήματα όσο και την κερδοφορία της Aspis Holdings. Είναι "σίγουρα", όπως επισημαίνεται, προς όφελος των μετόχων της και εντάσσεται στα πλαίσια της περαιτέρω ενδυνάμωσης του κυπριακού ομίλου και της επέκτασής του στην ανατολική Ευρώπη.

Για το 2008 αναμένεται ότι τα εισοδήματα της Commercial Value θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια τα 100 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα η CV είναι "η μόνη ασφαλιστική εταιρεία" στην Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον διεθνή οίκο Fitch με βαθμό ΒΒ- και μεταξύ άλλων "αξιόλογων και σημαντικών" επενδύσεων της είναι και το 35% των μετοχών της Aspis Bank.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Aspis Holdings και της έγκρισης των αρμοδίων αρχών.

Η λεπτομέρειες του ψήφισματος που θα προταθεί στους μετόχους της εταιρείας θα ανακοινωθεί έγκαιρα στο επενδυτικό κοινό, όπως επισημαίνεται, όταν θα σταλούν οι απαιτούμενες προσκλήσεις για την έκτακτη γενική συνέλευση.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |