Monday, April 14, 2008

Συμφωνία Qantas, Pacific Airlines για τη δημιουργία αερομεταφορέα χαμηλού κόστους

Συμφωνία Qantas, Pacific Airlines για τη δημιουργία αερομεταφορέα χαμηλού κόστους

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ Qantas και η βιετναμέζικη Pacific Airlines ανακοίνωσαν σήμερα τα σχέδιά τους να μετατρέψουν την ασιατική εταιρεία σε αερομεταφορέα χαμηλού κόστους μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Βάσει τη συμφωνίας στρατηγικής και εμπορικής συνεργασίας που σύναψαν οι δύο εταιρείες, η νέα αεροπορική θα έχει την επωνυμία Jetstar Pacific και θα αποτελεί τμήμα της ομώνυμης μονάδας της Qantas. Σύμφωνα με τον αυστραλιανό αερομεταφορέα, στο στόλο της νέας εταιρείας θα προστεθούν μέχρι το 1014 έως 30 Airbus A320.

«Το πρώτο Α320 έχει προταθεί να προστεθεί στον στόλο της Jetstar Pacific από τον Αύγουστο του 2008, αρχικά για πτήσεις εντός Βιετνάμ, προτού ξεκινήσει αργότερα φέτος για άλλους προορισμούς όπως η Ταϋλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Καμπότζη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Qantas. Η επωνυμία της εταιρείας θα αλλάξει στις 23 Μαΐου.

Η δημιουργία του νέου αερομεταφορέα εντάσσεται στα σχέδια επέκτασης της Qantas στην Ασία. Η Jetstar ξεκίνησε τις πτήσεις της εντός Αυστραλίας το 2004 και προς την Ασία το 2006, με τοπική βάση τη Σιγκαπούρη. Στόχος της αυστραλιανής εταιρείας είναι να επεκτείνει τις διεθνείς λειτουργίες της Jetstar σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |