Monday, April 14, 2008

Delta Air, Northwest: Προς ανακοίνωση συγχώνευσης

Delta Air, Northwest: Προς ανακοίνωση συγχώνευσης

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της συγχώνευσής τους, το νωρίτερο αύριο, ενδέχεται να προχωρήσουν Delta Air Lines Inc. και Northwest Airlines Corp., δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, μετά από τη σημερινή σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Northwest, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Χθες ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Delta, Richard Anderson, συναντήθηκε στη Μινεάπολις με τον ομόλογό του στην Northwest, Doug Steenland, για να συζητήσουν τα σχέδια συγχώνευσης, σύμφωνα με δύο ανθρώπους οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές.

Η Delta, η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ από πλευράς επιβατικής κίνησης, ευελπιστεί ότι ένας συνδυασμός με την πέμπτη σε μέγεθος αεροπορική της χώρας, Northwest, θα αυξήσει τα έσοδα και θα μειώσει τις δαπάνες, μετά την αναρρίχηση της τιμής των καυσίμων κατά 77% πέρυσι. Η νέα εταιρεία θα ξεπεράσει την American Airlines της AMR Corp., τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

Οι εκπρόσωποι των Delta, Betsy Talton, και Northwest, Tammy Lee, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, όπως και η εκπρόσωπος των πιλότων της Delta, Kelly Regus, η οποία δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε.

Οι μετοχές της Delta σημείωσαν άνοδο 26 σεντς, ποσοστό 2,7% φθάνοντας στα 10,01 δολ. η μία στις 11 Απριλίου στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και της Northwest σημείωσαν άνοδο 9 σεντς, φθάνοντας στα 10,96 δολ. η μία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |