Monday, April 14, 2008

Philips: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου

Philips: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου

ΚΑΜΨΗ μεγαλύτερη του αναμενόμενου εμφάνισαν της μεγαλύτερης εταιρείας καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών της Ευρώπης Philips στο πρώτο τρίμηνο, λόγω της πώλησης μετοχών στην Taiwan Semiconductor Manufacturing ένα χρόνο νωρίτερα και των μειωμένων τιμών τηλεοράσεων στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η Philips τη Δευτέρα, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 75% στα 219 εκατ. ευρώ από 875 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007 και έναντι προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 276 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 5,97 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 0,5%. Οι αναλυτές τις ανέμεναν στα 6,01 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Philips έχει προχωρήσει στην πώληση των περισσότερων μονάδων επεξεργαστών, στο πλαίσιο της στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου της Gerard Kleisterlee να στρέψει το ενδιαφέρον της εταιρείας σε άλλους τομείς περισσότερο προσοδοφόρους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Philips αποκάλυψε τα σχέδιά της να αποχωρήσει από τη ζημιογόνο αγορά τηλεοράσεων των ΗΠΑ, προκειμένου να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους.

Από τις αρχές του έτους, οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει κατά 19%, έναντι πτώσης 12% που έχει σημειώσει ο δείκτης Amsterdam Exchanges Index.

ΝΑFTEMPORIKI

No comments:

Share |