Tuesday, April 1, 2008

Τα επιθετικά hedge fund δήλωσαν «παρών» στην Πειραιώς -Προς εξαγορά στην Ρωσία

Τα επιθετικά hedge fund δήλωσαν «παρών» στην Πειραιώς -Προς εξαγορά στην Ρωσία

Η πρόσφατη άνοδος της μετοχής της τράπεζας Πειραιώς αλλά και οι φήμες ότι η τράπεζα εξέτασε σχέδιο συγχώνευσης παρά τις διαψεύσεις προσέλκυσε στο μετοχικό της κεφάλαιο επιθετικά hedge fund όπως στο παρελθόν το Centaurus fund στην Alpha bank. Σύμφωνα με πληροφορίες τις ημέρες που είχε ανακινηθεί θέμα συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής και Πειραιώς αλλά διαψεύστηκε εν συνεχεία τουλάχιστον 3 με 4 επιθετικά funds τα οποία τοποθετούνται σε μια μετοχή μόνο αν προσβλέπουν σε επικείμενο merger άρχισαννα χτίζουν αξιόλογες θέσεις στην Πειραιώς.

Το ερώτημα όμως που ανακύπτει είναι πως θα αντιδράσουν αυτά τα funds αν τα deals καθυστερήσουν ή μετατεθούν για το μέλλον και τι σημαίνει για την μετοχική σύνθεση της Πειραιώς ή και γενικότερακάθε τράπεζαςνα υπάρχουν στο μετοχικό κεφάλαιο funds τα οποία επιθυμούν μετοχικές αλλαγές και merger;

Η αλήθεια είναι ότι οι διοικήσεις των τραπεζών αυτού του τύπου τους επενδυτές δεν τους βλέπουν και με το καλύτερο μάτι λόγω της πολιτικής που ακολουθούν. Όσο γρήγορα αγοράζουν άλλο τόσο γρήγορα πωλούν.

O Κένταυρος ανέβασε την μετοχή της Alpha αλλά ο Κένταυρος την έριξε όταν αποφάσισε να αποχωρήσει.

Παράλληλα η Πειραιώς στο πλαίσιο της διεθνούς της επέκτασης διερευνά και την ρωσική αγορά με στόχο μια μικρή εξαγορά.

REPORTER.GR

No comments:

Share |